6 tips pentru fotografii de Botez reușite, la Biserică

6 august 2022

Fotografii de botez reușite, la Biserică – 6 trucuri

Te pregătești de primul eveniment al bebelușului tău? Ei bine te felicit, pregătirea este foarte importanta.
Dacă ai ales deja un fotograf de Botez care să surprindă tot ce e mai frumos în cadrul Tainei Botezului, sa știi ca poți participa activ în contextul obținerii unor fotografii de Botez reușite. Te invit să găsești mai jos, 6 tips-uri pentru fotografii reușite de Botez, la Biserică, în ceea ce privește aportul tău:

1. Fii cu 15 minute mai punctual

Dacă ați stabilit ca Botezul sa înceapă la ora X, este foarte important sa pregătim „terenul” pentru fotografii de Botez reușite. De aceea e bine sa fiți prezenți la Biserică cu aproximativ 15 minute înainte de a începe Ceremonia religioasă.

2. Detaliile fac diferența

Un deosebit efect în fotografiile de Botez, îl au trusoul și hăinuțele bebelușului aranjate de către nașii de Botez pe masa speciala din Biserică. Detaliile contează foarte mult, pentru că datorita detaliilor te întrebi „oare de ce îmi place asa mult aceasta fotografie?”; ei bine aranjamentul cu gust al anumitor lucruri cât și stilul fotografic sunt combinația perfecta pentru o fotografie reușită de Botez.

3. Crearea spațiului

Cu siguranță toată lumea de la Botez, din entuziasm și bucurie pentru bebeluș,  vor sa stea cât mai aproape de el, mai ales când este miruit și îmbrăcat, însă acest lucru poate afecta spațiul și cadrele de care are nevoie fotograful pentru a realiza fotografiile de Botez. Așadar, la masa unde bebelușul este pregătit,  uns cu mir și respectiv îmbrăcat, este important sa se păstreze pe cât de mult posibil, spațiu, pentru că fotograful/videograful să se poată desfășura și a-și lua cadre frumoase cu aceste momente.

4. Bebe în prim plan

Un alt aspect important în realizarea fotografiilor de botez este poziționarea nașilor, împreună cu bebelușul și părinților  în fața Sfântului Altar. De obicei preotul aranjează poziționarea lor, însă pentru fotografii reușite este ideal ca bebelușul să fie ținut de către nași, cu fața spre Sf. Altar bineînțeles daca și starea acestuia o permite.

5. Zâmbiți, vă rog!

La finalul ceremoniei de Botez fotograful vă invită în fața Sfântului Altar,  pentru o mini ședință foto a bebelușului nou botezat, împreună cu nașii, părinții , bunicii bebelușului și invitații, pe cupluri. În final, un frumos album poate fi creat cu toți cei prezenți la fericitul eveniment.

6. Fotografia de grup

De obicei, după terminarea slujbei de Botez, cei care au luat parte la creștinare, se gândesc sa plece sau chiar pleacă. De aceea este bine sa le spuneți sa rămână pentru fotografia de grup, de la ieșirea din Biserică, unde sunt invitați, în fața Bisericii, toți participanții. Nu este o banala fotografie, este poate cea mai plină de zâmbete, fotografia care înglobează mai multe generații, o amintire de preț cu cei care contează, cei care au fost alături la săvârșirea fericitului eveniment.

Poți vizita și pagina Fotografii de botez București

3 People reacted on this

Comments are closed.